Ψαρονέφρι σε μαρινάδα μαρμελάδας
2015-12-08- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Μέτριο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 1:10 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 1:40 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
28/12/15
Ψαρονέφρι σε μαρινάδα μαρμελάδας για μια εύκολη πινελιά γκουρμεδιάς στο γιορτινό τραπέζι, χωρίς πολλά έξοδα ή κόπο. Εγώ χρησιμοποίησα μαρμελάδα σαμπούκο-νεράτζι από τη θεία μου. Γενικά σας προτείνω μαρμελάδες κίτρινων φρούτων, που ταιριάζουν ιδανικά με το χοιρινό.
Συστατικά
- 1 φιλέτο ψαρονέφρι (300gr. Περίπου)
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας soya sauce
- ¼ του φλιτζανιού μαρμελάδα της επιλογής μας
- 1 μικρό κρεμμύδι
- ¼ της κουταλιάς του γλυκού τσίλι σκόνη
- ½ κουταλιά του γλυκού σκόρδο σκόνη
- Αλατοπίπερο
- ½ φλιτζάνι κρασί λευκό ή ζωμός κοτόπουλου
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε στο multi όλα τα υλικά εκτός από το κρέας και το κρασί ή το ζωμό και τα χτυπάμε καλά.
Βήμα 2
Βάζουμε το ψαρονέφρι σε καθαρό σακουλάκι τροφίμων και ρίχνουμε μέσα τη μαρινάδα. Κλείνουμε καλά το σακουλάκι και ανακινούμε να πάει η μαρινάδα παντού. Το φυλάμε στο ψυγείο 1-2 ώρες ή όλο το βράδυ.
Βήμα 3
Για το μαγείρεμα ζεσταίνουμε σκεύος που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε μάτι και φούρνο και ακουμπάμε μέσα το ψαρονέφρι αφού το τινάξουμε από τη μαρινάδα. Το αφήνουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, περίπου 5 λεπτά και προσθέτουμε το κρασί ή το ζωμό, προσεχτικά.
Βήμα 4
Μεταφέρουμε το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25 λεπτά.
Βήμα 5
Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά και το κόβουμε ή το χαράσσουμε σε φέτες πάνω σε επιφάνεια κοπής. Σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας και αν θέλουμε, υγρά από το ψήσιμο.