Ψαρονέφρι σκορδολεμονάτο με δενδρολίβανο
2016-04-01- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 5λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
2/4/16
Ψαρονέφρι σκορδολεμονάτο με δενδρολίβανο το σημερινό μας πιάτο. Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, μας χρειάζονται 3 υλικά. Σκόρδο, λεμόνι και δενδρολίβανο. Πεντανόστιμο και πανεύκολο.
Συστατικά
- 2 κομμάτια ψαρονέφρι (200gr. το καθένα)
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κουταλιές της σούπας δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το λάδι με το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το ξύσμα και αλατοπίπερο ανάλογα τα γούστα. Αλείφουμε καλά το κρέας με το μείγμα που ετοιμάσαμε να πάει σε όλες τις πλευρές.
Βήμα 2
Τα ακουμπάμε σε ζεσταμένη γκριλιέρα και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Χαμηλώνουμε την ένταση και ψήνουμε άλλα 4-8 λεπτά, από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πόσο ψημένο θέλουμε το κρέας.
Βήμα 3
Σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.