Ψητές βρασμένες πατάτες με pesto και μοσχάρι
2014-09-05- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
6 έχουν βαθμολογήσει
12/9/14
Ψητές βρασμένες πατάτες με pesto και μοσχάρι.Το πιάτο της απόλυτης ανακύκλωσης στην πιο gourmet εκδοχή του. Το ZannetCooks σας προτείνει συνεχώς τέτοιου είδους πιάτα, με τρόφιμα και φαγητά που αντί να πεταχτούν, γίνονται ένα καινούργιο, γευστικότατο και πρωτότυπο γεύμα.Είδα και ένα βίντεο πρόσφατα για την μεγάλη ποσότητα τροφίμων, στην Ευρώπη, που καταλήγουν στα σκουπίδια αλλά και ποιος ευθύνεται γι’ αυτό. Καθώς επίσης όλες τις συνέπειες στην παγκόσμια αγορά, που πραγματικά σοκάρουν. Το κίνημα λέγεται taste the waste και σας προτείνω να το αναζητήσετε στο internet για να καταλάβετε την σπατάλη τροφίμων που γίνεται καθημερινά στα σπίτια μας.
Συστατικά
4-5 μέτριες πατάτες βρασμένες και κομμένες σε φέτες
2/3 του φλιτζανιού pesto κίτρινου κολοκυθιού ή ότι pesto έχουμε
1 φλιτζάνι μοσχάρι φιλέτο ψημένο και ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και σουσάμι καβουρδισμένο για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε προσεχτικά τις πατάτες με το pesto και τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αλατοπιπερώνουμε ανάλογα τα γούστα.
Βήμα 2
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 15-20 λεπτά.
Βήμα 3
Μοιράζουμε τις πατάτες στα πιάτα και από πάνω τοποθετούμε το ψιλοκομμένο μοσχάρι. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι, ραντίζουμε με λίγο εξτρά ελαιόλαδο και σερβίρουμε.