Loader

Ψητές κόκκινες πατάτες με γραβιέρα

2015-06-12
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

12/6/15

Ψητές κόκκινες πατάτες με γραβιέρα για τραγανό συνοδευτικό ή υγιεινό σνακ.

bkdredpot (1) bkdredpot (2)

Συστατικά

  • 1 κιλό κόκκινες πατάτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ¼ του φλιτζανιού γραβιέρα τριμμένη
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ξερή
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα και τις κόβουμε στα 4.

Βήμα 2

Τις αραδιάζουμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Ραντίζουμε με το λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και τη ρίγανη.

Βήμα 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για20 λεπτά.

Βήμα 4

Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για άλλα 15-17 λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *