Ψητές ντομάτες
2014-05-22- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2-3
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
- Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
23/5/14
Ψητές ντομάτες. Τόσο απλά. Αν είναι και παραγινωμένες; Ακόμα καλύτερα γιατί θα μελώσουν με τα φυσικά υγρά τους. Άκρως υγιεινές, εύκολες και passepartout για κάθε στιγμή που θέλουμε να συνοδεύσουμε ψητό κρέας, ψάρι, burger, ποικιλία τυριών και ότι άλλο βάζει ο νους σας.
Συστατικά
- 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες κομμένες σε χοντρές ροδέλες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη ή ότι φρέσκο μυρωδικό προτιμάμε
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι balsamico
- 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
- 2 σκελίδες σκόρδου, πολύ ψιλοκομμένες
Οδηγίες
Βήμα 1
Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ταψί και αλείφουμε με το μισό λάδι. Ακουμπάμε πάνω τις ντομάτες και πιέζουμε σε διάφορα σημεία τους το σκόρδο (όπως κάνουμε και για ένα κομμάτι κρέας).
Βήμα 2
Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και το ξύδι και διασκορπίζουμε με τη ρίγανη. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Ψήνουμε στον αέρα του φούρνου, στους 190C για 20-25 λεπτά.
Βήμα 3
Τις σερβίρουμε ζεστές σαν συνοδευτικό κρέατος, burger, ρυζιού, ζυμαρικών ή με φρεσκοψημένο ψωμί.