Ψητό κοτόπουλο με καρότα πράσα και εστραγκόν
2013-06-14- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
- Έτοιμο σε: 2:00 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1κ.σ.εσταγκόν
2καρότα κομμένα σε ροδέλες
2πράσα κομμένα σε ροδέλες
2κ.σ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.lemongrass
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε το βούτυρο με το αλατοπίπερο, το σκόρδο και το εστραγκόν. Βάζουμε τις μερίδες κοτόπουλου σε ένα ταψάκι και τις αλείφουμε καλά με το βούτυρο. Σκορπάμε γύρω του τα πράσα και τα καρότα και προσθέτουμε νεράκι μέχρι να καλύψει το 1/3 του ταψιού και λίγο ακόμα. Ψήνουμε το φαγητό μας καλυμμένο με αλουμινόχαρτο σε προσθερμασμένο φούρνο στους 220C για 1 ώρα και έπειτα αφού βγάλουμε το αλουμινόχαρτο για άλλη μισή. Σερβίρουμε το κοτόπουλο συνοδευόμενο από τα λαχανικά και περιχυμένο με το ζουμάκι που έμεινε στο ταψί.