Ψητό χαλούμι με πατατούλες
2013-06-04- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
300γρ.χαλούμι κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2κιλό πατατούλες μικρές και λεπτόφλουδες
1κ.σ.θυμάρι ξερό
2σκελ.σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
150γρ.ελιές Καλαμών
250γρ.ντοματίνια
1/2φλ.λευκό κρασί
Ρόκα για το σερβίρισμα
λάδι
Οδηγίες
Βήμα 1
Πλένουμε και τρίβουμε καλά τις πατάτες. Τις αραδιάζουμε σε ταψί και τις ραντίζουμε με λάδι. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C για 25 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν και να μαλακώσουν. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τις γυρίζουμε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε στο ταψί τα ντοματίνια, το σκόρδο, τις ελιές, το θυμάρι και ραντίζουμε με το κρασί. Ψήνουμε άλλα 10 λεπτά μέχρι να αρχίσει να σκάει η φλούδα από τα ντοματίνια. Ψήνουμε το χαλούμι σε γκριλιέρα ή αντικολλητικό τηγάνι και από τις 2 πλευρές. Μοιράζουμε στα πιάτα πατάτες με τα συνοδευτικά τους και 1-2 φέτες χαλούμι και σερβίρουμε.