Loader

Άγρια ρόκα pesto με λεμόνι

2014-03-12
  • Ποσότητα: 1 μεγάλο βάζο
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

12/3/14

Άγρια ρόκα pesto με λεμόνι με μπόλικη ρόκα, κερασμένη από την αγαπημένη μου μανάβισσα της λαϊκής της γειτονιάς μας. Πικάντικη γεύση από τη ρόκα, όξινη γεύση από το λεμόνι και παρμεζάνα κρατσανιστή, ότι καλύτερο για ένα πιάτο ζυμαρικών, που δεν θα θέλετε να τελειώσει!

wildrucolapesto (2) wildrucolapesto (4)

Συστατικά

  • 4 φλιτζάνια άγρια ρόκα χοντροκομμένη
  • 1 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 3 σκελίδες σκόρδο χωρίς τη φύτρα
  • 1 μέτριο λεμόνι, ακέρωτο (καλύτερα βιολογικό ή από κήπο), κομμένο στα 4 ή στα 6
  • ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο και επιπλέον για τη συντήρηση
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα
  • ½ φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα καβουρδισμένη
  • Αλατοπίπερο φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε καλά να γίνουν αλοιφή.

Βήμα 2

Μεταφέρουμε το μείγμα σε βαζάκια και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια. Την καλύπτουμε με ελαιόλαδο και το διατηρούμε στο ψυγείο ως και 10 ημέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *