Άγριο ρύζι με κεράσια και αντράκλα
2014-07-22- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
10/8/14
Άγριο ρύζι με κεράσια και αντράκλα. Σαλάτα, γεύμα , συνοδευτικό, απλά φανταστικό, δροσερό και καλοκαιρινό. Με αυτό το πιάτο σήμερα το ZannetCooks θα σας ευχηθεί καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και θα αναπαυθεί για 15 ημέρες. Αποφάσισα κι εγώ να κάνω ένα μικρό διάστημα ανάπαυλας, ανανέωσης και αναδιοργάνωσης, των ιδεών, των συνταγών, τέλος πάντων όλων των πραγμάτων και να ξεκουραστώ λιγάκι. Παρότι ήταν ένας χρόνος ομολογουμένως πολύ καλός, σε αρκετούς τομείς της ζωής μου και κυρίως σε αυτόν της υγείας μου, ήταν συνάμα και εξαντλητικός, σωματικά και ψυχικά. Ένα μικρό διάλειμμα να σας λείψουμε λιγάκι. Διακοπές σημαίνει διακοπή όλων όσων κάνουμε τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου επομένως ακόμα κι αν δεν έχετε κανονίσει κάτι φέτος, λόγω δουλειάς, οικονομικών ή άλλων προσωπικών λόγων, φροντίστε έστω να βρείτε μικρές διεξόδους από την καθημερινότητα όπου κι αν βρεθείτε. Σας φιλώ και εύχομαι σε κάθε έναν ξεχωριστά, τις καλύτερες εμπειρίες και στιγμές αυτό το καλοκαίρι, μέσα από την καρδιά μου.
Συστατικά
- ½ φλιτζάνι άγριο ρύζι
- 1 φλιτζάνι νερό
- 2/3 του φλιτζανιού κεράσια
- ¼ του φλιτζανιού κόκκινο κρασί
- 1 φλιτζάνι αντράκλα ή σπανάκι, ψιλοκομμένα
- 1 ½ κουταλιά της σούπας Brazilian nuts ή φιστίκια Αιγίνης, χοντροτριμμένα
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα
- Ξύδι balsamico
Οδηγίες
Βήμα 1
Μουλιάζουμε το ρύζι για μισή ώρα σε κρύο νερό. Το σουρώνουμε και το βράζουμε στο ένα φλιτζάνι νερού, για 30 λεπτά.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ καθαρίζουμε τα κεράσια από τα κουκούτσια και τα βάζουμε σε βάζο με καπάκι, μαζί με το κρασί, στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
Βήμα 3
Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι, το σουρώνουμε και το ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά και το βάζουμε σε μπολ ή πιάτο σερβιρίσματος. Σουρώνουμε τα κεράσια και τα διασκορπίζουμε πάνω στο μείγμα.
Βήμα 4
Ραντίζουμε αν θέλουμε με επιπλέον λάδι και αλατοπίπερο και σερβίρουμε, σε θερμοκρασία δωματίου ή αφού το αφήσουμε λίγο στο ψυγείο να κρυώσει.