Loader

Άκρως χορτοφαγική σαλάτα

2013-10-25
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.7 / 5)

4.7 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

25/10/13

Χορτοφαγική και νηστίσιμη και νόστιμη και τραγανή και θρεπτική και χορταστική και.. να πω κι άλλα;

Τα έχει όλα πραγματικά! Δοκιμάστε την και θα καταλάβετε!

Συστατικά  

χορτοφαγική διατροφή

2 φλιτζάνια μαρούλι ψιλοκομμένο

2/3 του φλιτζανιού ελαφρά βρασμένο κουνουπίδι

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

2/3 του φλιτζανιού ρεβίθια βρασμένα

1 ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια

1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

1 πιπεριά κέρατο, ότι χρώμα έχουμε, κομμένη σε ροδέλες

4-5 μανιτάρια φρέσκα ή 2 μεγάλα, κομμένα σε φέτες

1 μέτριο κολοκυθάκι, τριμμένο ή ψιλοκομμένο ή κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες

Ελιές για το σερβίρισμα, προαιρετικά

Για το dressing:

¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

Χυμός 1 λεμονιού

Αλατοπίπερο

½ κουταλιά του γλυκού μουστάρδα, της αρεσκείας μας

1 κουταλιά του γλυκού μέλι

Από ¼ της κουταλιάς του γλυκού : θυμάρι, ρίγανη, βασιλικός (εγώ έβαλα ξερά, αν έχουμε βάζουμε φρέσκα)

1 σκελίδα σκόρδο , χωρίς τη φύτρα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά για το dressing στο multi και τα χτυπάμε καλά. Τα μεταφέρουμε σε μπολ ή βάζο και το κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ χτυπάμε το κουνουπίδι στο multi να γίνει τρίμμα και το ανακατεύουμε με το μαρούλι και τον μαϊντανό. Τα βάζουμε στη μέση μιας στρογγυλής σαλατιέρας και γύρω γύρω αραδιάζουμε στη σειρά τα ρεβίθια, το κολοκυθάκι, τα μανιτάρια και τη ντομάτα ανακατεμένη με το κρεμμύδι και την πιπεριά.

Βήμα 3

Περιχύνουμε με το dressing και το αφήνουμε στο ψυγείο μισή ώρα.

Βήμα 4

Τη σερβίρουμε κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου και γαρνίρουμε αν θέλουμε με λίγες ελιές της αρεσκείας μας.

Προσαρμογή συνταγής :

http://www.edibleperspective.com/home/2013/8/5/summer-veggie-salad-with-garden-herb-dressing.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *