Αβοκάντο πεστο με φιστίκια Αιγίνης
2014-09-05- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
6 έχουν βαθμολογήσει
10/9/14
Αβοκάντο πεστο με φιστίκια Αιγίνης. Δυο αγάπες μαζί σε ένα βαζάκι. Το πεστο και το αβοκάντο. Έξτρα υγιεινό, με λιγότερα λιπαρά και με επιλογή, για όσους τηρούν χορτοφαγική διατροφή. Αφού είπαμε ότι το ZannetCooks καλύπτει όλα τα γούστα.
Συστατικά
- 1 αβοκάντο
- ¼ του φλιτζανιού φύλλα βασιλικού
- 1/3 του φλιτζανιού φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα
- Χυμός ½ λεμονιού
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για τη συντήρηση
- 1 -2 σκελίδες σκόρδο
- ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε στο multi όλα τα υλικά με τελευταία το αβοκάντο και το λάδι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν αλοιφή.
Βήμα 2
Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον χυμό λεμονιού ή αλατοπίπερο. Μπορούμε να προσθέσουμε μπούκοβο ή τσίλι για πιο πικάντικη γεύση καθώς επίσης να παραλείψουμε την παρμεζάνα, για χορτοφαγική εκδοχή. Το φυλάμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 5-6 ημέρες, φροντίζοντας κάθε φορά που χρησιμοποιούμε κάποια ποσότητα, να στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια και να συμπληρώνουμε επιπλέον λάδι.