Loader

Αγγουροσαλάτα με αβοκάντο και μυρωδικά

2014-10-29
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

29/10/14

Αγγουροσαλάτα με αβοκάντο και μυρωδικά, χορταστική και πλούσια.

cucuavosld (3) cucuavosld (5)

Συστατικά

  • 1 αγγούρι κομμένο ανάλογα τα γούστα
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο λάχανο ή ραντίτσιο, ψιλοκομμένο
  • ¼ του φλιτζανιού διάφοροι καβουρδισμένοι σπόροι (σουσάμι, ηλιόσπορος, κ.λ.π.)
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλιές της σούπας μέντα ή δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλιές της σούπας βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
  • Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα μπολ το λάχανο, το αγγούρι και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το ξύδι και 1 ½ κουταλιά λάδι.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε και αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο. Κόβουμε το αβοκάντο σε κυβάκια ή φέτες και ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού.

Βήμα 3

Μεταφέρουμε σε μπολ τη σαλάτα και διασκορπίζουμε από πάνω το αβοκάντο και τους καβουρδισμένους σπόρους. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι, πασπαλίζουμε με επιπλέον φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *