Αγχολυτικό ριζότο με ντοματίνια και βασιλικό
2013-07-31- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1Μέτριο κρεμμύδι ψιλ/νο
2κ.σ.σέλινο ψιλ/νο
7κ.σ.λάδι
2φλ.ρύζι για ριζότο
Αλατοπίπερο
3/4φλ.λευκό κρασί
7φλ.ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
2κ.σ.βούτυρο
1φλ.παρμεζάνα τριμμένη
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
2φλ.ντοματίνια κομμένα στη μέση
1φλ.φρέσκο βασιλικό ψιλ/νο
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κουταλιές από το λάδι. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σέλινο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε 2- 3 λεπτά μέχρι να γυαλίσει. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να τα απορροφήσει. Έπειτα προσθέτουμε 1 φλιτζάνι από το ζωμό κάθε φορά που το απορροφάει, ανακατεύοντας. Σιγομαγειρεύουμε για 15-17 λεπτά περίπου και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και ρίχνουμε την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε , κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από το μάτι και σκεπάζουμε με το καπάκι. Αφήνουμε να κάτσει 2-3 λεπτά. Εντωμεταξύ σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε άλλες 2 κουταλιές λάδι και ρίχνουμε το σκόρδο για 15 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και το βασιλικό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν . Αλατοπιπερώνουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα από ντοματίνια στο ριζότο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό διασκορπίζοντας επιπλέον λίγο βασιλικό και παρμεζάνα, αλλά και το υπόλοιπο λάδι.