Αλμυρές μπάρες granola
2016-05-08- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 6-10
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
12/5/16
Αλμυρές μπάρες granola είπα να ετοιμάσω σήμερα αφού ως γνωστόν οι αλμυρές γεύσεις είναι περισσότερο του γούστου μου. Γιατί λοιπόν αφού έχουμε τόση ποικιλία συνταγών σε μπάρες πρωινού με γλυκιά γεύση, από το μέλι, τα ξερά φρούτα ή ότι άλλο χρησιμοποιήσουμε να μην έχουμε αντιστοίχως και κάτι σε αλμυρή version. Το αποτέλεσμα, παραπάνω από ικανοποιητικό, τόσο που δεν μου έρχεται η κατάλληλη λέξη να το περιγράψω.
Συστατικά
- 1 ½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
- 1 φλιτζάνι γάλα
- Αλατοπίπερο
- 2 κουταλιές της σούπας ξερή ρίγανη
- 2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορος κοπανισμένος
- 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
- ½ κουταλιά του γλυκού τσίλι σκόνη (προαιρετικά)
- ¼ του φλιτζανιού λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- ¼ του φλιτζανιού ελιές ψιλοκομμένες
- ¼ του φλιτζανιού αμυγδαλόψιχα χοντροτριμμένη
- ¼ του φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη βρώμη με το αλατοπίπερο, τα μυρωδικά και το λιναρόσπορο. Προσθέτουμε το γάλα και το αφήνουμε να μουλιάσει για 10 λεπτά.
Βήμα 2
Ρίχνουμε τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές, τα αμύγδαλα και την παρμεζάνα αν την χρησιμοποιήσουμε και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 3
Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30-35 λεπτά.
Βήμα 4
Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και κόβουμε σε μακρόστενα ή τετράγωνα κομμάτια. Τις φυλάμε σε αεροστεγή συσκευασία για να παραμείνουν φρέσκες περισσότερες ημέρες.