Loader

Αλμυρό κέικ της μητερούλας από το Βόλο

2014-06-23
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
  • Έτοιμο σε: 55λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

23/6/14

Αλμυρό κέικ της μητερούλας από το Βόλο ή κατά πως το#‎το_φαϊ_μάς_φέρνει_πχιο_κοντά . Μπόλικα λαχανικά, με γιαουρτάκι και αυγά, αλλά και ότι άλλο τραβάει η όρεξη μας. Aπό το Βόλο με αγάπη στο ZannetCooks και σε όλους εσάς.

Συστατικά

  • 80γρ. καλαμποκέλαιο (μυρίζει πιο έντονα από το ηλιέλαιο και λιγότερο βαριά από το ελαιόλαδο)
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι (200γρ.)
  • 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις & 2 κουταλιές baking powder (ή φαρίνα, χωρίς το μπέικιν)
  • 2-3 αβγά
  • 250γρ. τριμμένα τυριά (ρεγκάτο & γραβιέρα - σκληρά τυριά, γενικώς)
  • 100γρ. ανάμικτα αλλαντικά της αρεσκείας σας (γαλοπούλα, ζαμπόν, μπέικον, σαλάμι αέρος ή και λουκανικάκια φρανκφούρτης)
  • λίγα ψιλοκομμένα μανιτάρια (προαιρετικά)
  • 1 ψιλοκομμένη πιπεριά φλωρίνης
  • 2-3 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα και αυτά
  • λίγο δυόσμο ή/και θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.

Βήμα 2

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ (και τα κροκάδια). Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο.

Βήμα 3

Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα (όχι όμως πολύ σφιχτή). Ανακατεύουμε απαλά με το μείγμα.

Βήμα 4

Ρίχνουμε σε λαδωμένη φόρμα. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Ξεφορμάρουμε όσο είναι ζεστό, με προσοχή. (Για να κρίνετε το αποτέλεσμα: η υφή του δεν είναι όσο αφράτη του γλυκού κέικ αλλά ούτε και λασπωμένη!)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *