Αμπελοφάσουλα με ψητά ντοματίνια
2015-08-29- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 3-4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
- Έτοιμο σε: 1:05 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
29/8/15
Αμπελοφάσουλα με ψητά ντοματίνια γιατί είναι το πιο καλοκαιρινό πιάτο, πράγματι. Οξινοδροσερό και γαργαλιστικά τραγανοπικάντικο, απλά, λιτά και νόστιμα.
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια αμπελοφάσουλα βρασμένα
- 15 ντοματίνια
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κουταλιές της σούπας balsamico
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- Αλατοπίπερο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το balsamico, το σκόρδο και 3 κουταλιές από το λάδι.
Βήμα 2
Απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ταψάκι που να χωράνε τα ντοματίνια, χωρίς να περισσεύει πολύ. Περιχύνουμε με το μείγμα σκόρδου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45-50 λεπτά. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν ελαφρά.
Βήμα 3
Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθύνει και να καραμελώσει. Ρίχνουμε τα φασολάκια και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά. Κλείνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σταθούν άλλα 5 λεπτά.
Βήμα 4
Για να σερβίρουμε μεταφέρουμε σε πιατέλα και διασκορπίζουμε από πάνω τα ντοματίνια και τα υγρά από το ταψάκι.