Ανοιξιάτικο και ευεργετικό πέστο σπαραγγιών
2014-04-20- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 1 1/2 φλιτζάνι
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
27/4/14
Ανοιξιάτικο και ευεργετικό πέστο σπαραγγιών αφού είναι στην εποχή τους αφενός και αφετέρου λαχανικό με πολύτιμη θρεπτική αξία. Αρκετά ακριβό από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, αρκεί να σας πω ότι μια μέρα που είχα χρόνο, ακολουθώντας μια από τις αγαπημένες μου ασχολίες, την έρευνα αγοράς, το βρήκα να διατίθεται από αλυσίδες σούπερ μάρκετ ως και λαϊκές αγορές από 4,60- 8,00€ !!Εκτός από ακριβό ήταν και σπάνιο και ως εκ τούτου μπορούσαν να το γευτούν κοινωνικές τάξεις με υψηλό βαλάντιο. Στις μέρες μας είναι όσο να πεις περισσότερο προσιτό γι΄αυτό και έχει αυξηθεί η κατανάλωση του , άρα και η παραγωγή του. Στη δική μου περίπτωση συγκαταλέγεται σε αυτά τα τρόφιμα που άρχισα να δοκιμάζω και να τρώω με λατρεία μετά τα 30!
Συστατικά
- 300gr. Σπαράγγια κομμένα στα 3
- ½ φλιτζάνι νερό
- Αλατοπίπερο
- ¼ του φλιτζανιού φύλλα βασιλικού
- 3 κουταλιές της σούπας αμυγδαλόψιχα
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το νερό σε κατσαρολάκι να βράσει, χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε τα σπαράγγια. Τα βράζουμε για 4 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Βήμα 2
Ρίχνουμε στο multi τα υπόλοιπα υλικά με το μισό λάδι και τα χτυπάμε 2-3 φορές. Προσθέτουμε τα σπαράγγια μαζί με λίγο από το νερό που έβρασαν και το υπόλοιπο λάδι (όσο χρειάζεται για να γίνει το μείγμα μας μια λεία κρέμα). Δοκιμάζουμε και συμπληρώνουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο. Αν μας αρέσει μπορούμε επίσης να προσθέσουμε και λίγο τσίλι. Το σερβίρουμε με ζυμαρικά, ψητές πατάτες ή σαν ντιπ και το διατηρούμε στο ψυγείο το πολύ 2-3 ημέρες.