Ανοιξιάτικο πιάτο με κριθαράκι και αυγά του Πάσχα
2015-04-19- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 3
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
25/4/15
Ανοιξιάτικο πιάτο με κριθαράκι και αυγά του Πάσχα για ένα ελαφρύ γεύμα, χωρίς περισσεύματα.
Συστατικά
220gr. Κριθαράκι χονδρό ή μέτριο
250gr. λευκά σπαράγγια καθαρισμένα
6-7 πράσινες γεμιστές ελιές ή ότι ελιές θέλουμε, κομμένες σε φετάκια
6-7 baby καλαμπόκι σε βάζο ή 1 φλιτζάνι καλαμπόκι κονσέρβας
3 αυγά κομμένα στα 4
2-3 κουταλιές της σούπας chives ψιλοκομμένα
Για το dressing:
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά για το dressing και το φυλάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Βήμα 3
Ρίχνουμε τα σπαράγγια σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει για 12-15 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τα κόβουμε στα 3 ή στα 4 και τα βάζουμε σε μπολ μαζί με το κριθαράκι, τις ελιές και το καλαμπόκι.
Βήμα 4
Ραντίζουμε με τα 2/3 του dressing και ακουμπάμε τα αυγά από πάνω. Διασκορπίζουμε τα chives και ραντίζουμε με το υπόλοιπο dressing για να σερβίρουμε.