Ανοιξιάτικο ρύζι στο ταψί
2013-08-03- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2φλ.ρύζι βρασμένο
Λάδι
Αλατοπίπερο
1φλ.γκούντα τριμμένο
1/2φλ.τσένταρ τριμμένο
1κολοκυθάκι τριμμένο
1καρότο τριμμένο
1μικρό κρεμμύδι τριμμένο
2κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να
1σκελ.σκόρδο λιωμένη
1πιπεριά κίτρινη ψιλ/νη
3κ.σ.άνιθος ψιλ/νος
10ντοματίνια ολόκληρα
1/4φλ.ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
2αυγά χτυπημένα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε μπολ το ρύζι και τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε το 1/2 φλ.γκούντα και το τσένταρ, τα ψίχουλα ψωμιού, τον άνιθο, τα αυγά και λίγο λάδι. Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Το απλώνουμε ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο γκούντα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο , το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.