Ανοιχτό τοστ με αβοκάντο και αυγά
2015-04-19- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 12λ
- Έτοιμο σε: 22λ
Μέση βαθμολογία:
(4.5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
21/4/15
Ανοιχτό τοστ με αβοκάντο και αυγά για την πιο top αξιοποίηση των κόκκινων αυγών που έμειναν.
Συστατικά
- 4 βραστά αυγά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 4 φέτες ψωμί
- 1 μέτριο αβοκάντο
- Χυμό από ½ λεμόνι
- Αλατοπίπερο
- 8 ντοματίνια ολόκληρα
- 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
Οδηγίες
Βήμα 1
Πλένουμε τα ντοματίνια και τα ακουμπάμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Ραντίζουμε με το μισό λάδι και τα αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 10-12 λεπτά.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ καθαρίζουμε το αβοκάντο και το πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Το ανακατεύουμε πολύ καλά με το υπόλοιπο λάδι, το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο, μέχρι να γίνει κρέμα.
Βήμα 3
Φρυγανίζουμε το ψωμί ή το σερβίρουμε όπως προτιμάμε. Το αλείφουμε με το μείγμα αβοκάντο και μοιράζουμε από πάνω τα ντοματίνια και τα αυγά κομμένα στα 4.
Βήμα 4
Ακουμπάμε από ½ κουταλιά μαγιονέζα σε κάθε φέτα και σερβίρουμε, διασκορπίζοντας αν θέλουμε κάποιο μυρωδικό της αρεσκείας μας ή / και επιπλέον λάδι- αλατοπίπερο.