Loader

Ανοιχτό τοστ με αβοκάντο και αυγά

2015-04-19
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 12λ
  • Έτοιμο σε: 22λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

21/4/15

Ανοιχτό τοστ με αβοκάντο και αυγά για την πιο top αξιοποίηση των κόκκινων αυγών που έμειναν.

eggavotoast (1) eggavotoast (4)

Συστατικά

  • 4 βραστά αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 φέτες ψωμί
  • 1 μέτριο αβοκάντο
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • Αλατοπίπερο
  • 8 ντοματίνια ολόκληρα
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

Οδηγίες

Βήμα 1

Πλένουμε τα ντοματίνια και τα ακουμπάμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Ραντίζουμε με το μισό λάδι και τα αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 10-12 λεπτά.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ καθαρίζουμε το αβοκάντο και το πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Το ανακατεύουμε πολύ καλά με το υπόλοιπο λάδι, το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο, μέχρι να γίνει κρέμα.

Βήμα 3

Φρυγανίζουμε το ψωμί ή το σερβίρουμε όπως προτιμάμε. Το αλείφουμε με το μείγμα αβοκάντο και μοιράζουμε από πάνω τα ντοματίνια και τα αυγά κομμένα στα 4.

Βήμα 4

Ακουμπάμε από ½ κουταλιά μαγιονέζα σε κάθε φέτα και σερβίρουμε, διασκορπίζοντας αν θέλουμε κάποιο μυρωδικό της αρεσκείας μας ή / και επιπλέον λάδι- αλατοπίπερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *