Ανοιχτό burger μανιταριού
2013-12-08- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 1
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
8/12/13
Ανοιχτό burger μανιταριού ετοιμάζουμε σήμερα για το βραδινό μας γεύμα, για κάτι εύκολο, light και πρωτότυπο. Ξεφεύγουμε από το κρέας των ημερών, μιας και δεν το πολυσυμπαθώ και σας προτείνω το πιάτο αυτό όχι μόνο για αποτοξίνωση αλλά γιατί για μεσημέρι έχουμε και εμείς κάλεσμα φαγητού, οπότε κάτι τέτοιο θα είναι ιδανικό για βράδυ. Το πρώτο κάλεσμα για τις φετινές γιορτές και αρχίζει με την ονομαστική εορτή ενός παιδιού! Θα το πάρω σαν καλό σημάδι για την αθωότητα, τον ενθουσιασμό και την ειλικρίνεια των παιδιών και θα ευχηθώ να περάσουμε και όλοι οι υπόλοιποι τις φετινές γιορτές σαν να είμαστε παιδιά!
Συστατικά
1 φέτα μετρίου πάχους από στρογγυλό ψωμί
1 μεγάλο μανιτάρι Portobello
1 κουταλιά του γλυκού τυρί κρέμα
Σπανάκι ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
1 χοντρή φέτα ντομάτα
1 κουταλιά της σούπας tapenade από διάφορες ελιές
ή1 φέτα καπνιστό σολομό
ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Απλώνουμε σε πιάτο το σπανάκι. Ψήνουμε το ψωμί στην τοστιέρα και το αλείφουμε με το τυρί. Ακουμπάμε τη φέτα ντομάτας πάνω στο ψωμί.
Βήμα 2
Ψήνουμε στην τοστιέρα και το μανιτάρι ή σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι ή νερό. Αλατοπιπερώνουμε και το ακουμπάμε πάνω στο ψωμί. Από πάνω απλώνουμε τη φέτα σολομού ή μια κουταλιά από το tapenade ή τη νοστιμιά από πιπεριές.
Βήμα 3
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.