Απαγορευμένο ρύζι
2014-02-09- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 55λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
9/2/14
Στην αρχαία Κίνα, λέγεται, ότι το μαύρο ρύζι εθεωρείτω ένα από τα καλύτερα σιτάρια και ως εκ τούτου ήταν τροφή αποκλειστικά για τους αυτοκράτορες και απολύτως απαγορευμένη για τους κοινούς θνητούς. Απαγορευμένο ρύζι και κάθε τι απαγορευτικό, επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, επομένως τολμήστε το άφοβα!
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι μπρόκολο τύπου romanesco κομμένο σε φουντάκια ή ότι κουνουπίδι ή μπρόκολο θέλουμε (το μωβ σε συνδυασμό με το romanesco και το κόκκινο λάχανο, θα ήταν ιδανικό )
- ½ φλιτζάνι άγριο ρύζι
- ¼ του φλιτζανιού κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κουταλιά του γλυκού ginger σκόνη
- Αλατοπίπερο
- 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
- 3 κουταλιές της σούπας soya sauce
- 1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- Μπούκοβο ή Tabasco ή κάποια πικάντικη σάλτσα τύπου siracha
- Χυμός 1 lime
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, το σουρώνουμε και το κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε σε wok ή αντικολλητικό τηγάνι τα 2/3 του σησαμέλαιου και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ginger για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το romanesco και τη μισή ποσότητα σόγιας. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και κλείνουμε με καπάκι. Μαγειρεύουμε 3 λεπτά και ρίχνουμε το λάχανο, το χυμό Lime και την υπόλοιπη soya sauce.
Βήμα 3
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 7 λεπτά περίπου ή ανάλογα πόσο τραγανά ή μαλακά θέλουμε τα λαχανικά μας. Προσθέτουμε το ρύζι, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι. Το σερβίρουμε ζεστό διασκορπίζοντας από πάνω το φρέσκο κρεμμύδι και το Tabasco ή όποιο άλλο πικάντικο συμπλήρωμα χρησιμοποιήσουμε.