Αποδομημένα light γεμιστά με κιμά
2013-07-20- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1δόση για κεφτεδάκια της αρεσκείας μας
1μεγάλο κρεμμύδι ψιλ/νο
2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
1πράσινη πιπεριά ψιλ/νη
1κόκκινη πιπεριά ψιλ/νη
2φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
Αλατοπίπερο
Μια πρέζα ζάχαρη
1φλ.χυμός ντομάτας
1 & 1/3φλ.ζωμός λαχανικών ή κρέατος
1φλ.ρύζι γλασέ
1κ.σ.Worcestersire sauce
Λάδι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα φαρδιά και ρηχή τις πιπεριές, το κρεμμύδι , το σκόρδο και τις τριμμένες ντομάτες μαζί με ελάχιστο νερό να αχνιστούν και να μαλακώσουν ελαφρά. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη και το ζωμό και αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά. Ρίχνουμε τα κεφτεδάκια και το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο νεράκι. Ανακατεύουμε πολύ προσεχτικά, για να μην διαλυθούν τα κεφτεδάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα15- 20 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι, ραντίζουμε με λαδάκι και την Worcestershire sauce και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.