Αρακάς κοκκινιστός
2013-07-16- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1 κιλό αρακάς κατεψυγμένος
½ ποτήρι ελαιόλαδο
5 πατάτες
5 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
αλάτι
πιπέρι
Οδηγίες
Βήμα 1
Kαθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια .Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο με τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τον αρακά, τις πατάτες, τις ντομάτες και 2 ποτήρια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Όταν το φαγητό είναι σχεδόν ψημένο ,περίπου 45 λεπτά προσθέτουμε τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε. Αφού λοιπόν έχει ψηθεί και έχει δέσει η σάλτσα το φαγητό μας είναι έτοιμο.