Αρακάς στο τηγάνι με αυγά μάτια
2013-07-13- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2φλ.αρακάς κατ/νος
2φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
2/3φλ.γαλοπούλα βραστή κομμένη σε κυβάκια
1κ.γλ.θυμάρι
2κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος
2κ.σ.λάδι
2αυγά
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.πάπρικα
1/2φλ.λευκό κρασί ή νερό, ότι προτιμάμε
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το λάδι σε ατνικολλητικό και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τη γαλοπούλα. Μόλις αρχίζουν να αρπάζουν χρώμα προσθέτουμε τον αρακά ,ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κρασί ή το νερό. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το θυμάρι. Αφήνουμε να πιεί τα υγρά του και μεταφέρουμε σε πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι ψήνουμε και τα αυγά. Τα ακουμπάμε πάνω στα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και αν θέλουμε και λίγη πάπρικα επιπλέον και σερβίρουμε αμέσως.