Αρνάκι με κρούστα γιαουρτιού
2013-06-15- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 2:00 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2κιλά μπούτι από αρνί
1κρεμμύδι ψιλ/νο
2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
2καρότα κομμένα σε ροδέλες
1/2ματσάκι άνιθος ψιλ/νος
Λάδι
Αλατοπίπερο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ
400γρ.γιαούρτι
1/3φλ.βούτυρο λιωμένο
4αυγά
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το αρνί στην γάστρα και ρίχνουμε μέσα το καρότο,το κρεμμύδι,το σκόρδο και τον άνιθο. Ρίχνουμε λαδάκι και 1 ποτήρι νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την γάστρα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 220C για 2 ώρες. Εντωμεταξύ ελέγχουμε τα υγρά του σκεύους μας. Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπωλ το γιαούρτι με τα αυγά και το βούτυρο. Περιχύνουμε με αυτό το κρεατάκι μας και ψήνουμε άλλα 20 λεπτά μέχρι το γιαούρτι να μας δημιουργήσει μια χρυσαφί κρούστα. Το σερβίρουμε ζέστο.