Loader

Αρνίσια σουτζουκάκια με marinara sauce

2013-09-03
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.7 / 5)

4.7 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

03/09/13

Μου φαίνεται πως δεν έχω κατασταλάξει ακόμα στο αν θέλω να φύγει ο καλοκαιρινός καιρός ή να μείνει λιγάκι ακόμα.

Όλα μου τα χρόνια, οι αξίες μου ήταν σταθερές.

Πάμε διακοπές, γυρίζουμε , άντε και καλό χειμώνα και τέτοια. Από αυτούς που μας εκνευρίζουν , επειδή πάνε διακοπές Ιούλιου και αρχές Αυγούστου, λένε καλό χειμώνα και εμάς να ετοιμάζουμε ακόμα βαλίτσες.

Και αν όντως ετοιμάζουμε βαλίτσες, κάτι γίνεται, έχεις κάτι να περιμένεις. Αν έχεις όμως επιστρέψεις και ξέρεις ότι δεν έχει κάτι άλλο. Γιατί και κάτι έκτακτα weekend , με τα οικονομικά των περισσοτέρων, χάλια, και την αμφιβολία να αιωρείται παντού, έχουν φύγει ανεπιστρεπτί.

Άρα τι μένει; Λίγο ακόμα καλοκαιράκι με λιακαδίτσες, τζιτζικάκια και ότι άλλο θέλει ο καθένας μας. Για να δούμε, πόσο θα μας την κάνει τη χάρη.

Συστατικά  

Για τα σουτζουκάκια:

Όποια συνταγή έχετε αγαπημένη, στο site μας , θα βρείτε 2-3 ή κεφτεδάκια ή μπιφτέκια ή οτιδήποτε με κιμά έχουμε από την προηγούμενη

Για τη σάλτσα:

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες

1 ½  φλιτζάνι χυμός ντομάτας καλής ποιότητας

10 ντοματίνια, κομμένα στα 2 ή τα 4, ανάλογα το μέγεθος

½ κουταλιά του γλυκού καστανή ζάχαρη ή κανονική

1μικρό κρεμμύδι ολόκληρο

1 φύλλο δάφνης

1 κουταλιά του γλυκού φρέσκια ρίγανη

1 κουταλιά του γλυκού βασιλικός

Πιπεριά τσίλι, πολύ ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το τηγάνι στο μάτι και ρίχνουμε το λάδι. Σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό και ρίχνουμε τα ντοματίνια πρώτα και έπειτα το χυμό ντομάτας, ανακατεύοντας, να μην κολλήσουν.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 15- 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Βήμα 3

Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη, κλείνουμε το μάτι και ρίχνουμε μέσα τα σουτζουκάκια. Τα υλικά μας θα έχουν λιώσει και απλωθεί μέσα στη σαλτσούλα. Αν δεν θέλουμε να φαίνονται, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και τα πολτοποιούμε στο multi.

Βήμα 4

Τα ρίχνουμε πάλι στο σκεύος μας αφού πάρει μια βράση, κλείνουμε το μάτι και ρίχνουμε μέσα τα σουτζουκάκια μας. Και στις δυο περιπτώσεις, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας και μπόλικη σαλτσούλα!! Ιδανικό με ζυμαρικά αλλά και με ρυζάκι, όπως το θέλει, ο καλός μου, τρώγεται εξίσου καλά.

Προσαρμογή συνταγής : http://www.skinnytaste.com/2008/12/skinny-italian-meatballs-turkey-1-pt.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *