Αρνί με πράσινες ελιές
2013-06-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
- Έτοιμο σε: 1:15 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1μπούτι αρνί
Λάδι
Αλατοπίπερο
1/4φλ.πράσινες ελιές κομμένεςς σε ροδέλες
1πιπεριά πορτοκαλί ψιλ/νη
1πιπεριά κίτρινη ψιλ/νη
1ντομάτα κομμένη σε κύβους
1δαφνόφυλλο
1ξυλάκι κανέλα
1κγλ.μπαχάρι
2σκελ.σκόρδο
1κρεμμύδι τριμμένο
1/2φλ.λευκό κρασι
1κλωναρι θυμάρι τα φύλλα του
Φλούδα από 1 πορτοκάλι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το αρνί να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί , αλατοπιπερώνουμε και πασπάλιζουμε με το μπαχάρι και το θυμάρι. Προσθέτουμε τις πιπεριές ,τις ελιές και τη ντομάτα και ρίχνουμε το φύλλο δάφνης,τη φλούδα πορτοκαλιού και το ξυλάκι κανέλας. Τα μεταφέρουμε όλα στη γάστρα και συμπληρώνουμε ένα ποτήρι νερό. Κλείνουμε το καπάκι και ψηνουμε στους 220C για 1 ½ ώρα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με τις πιπεριές και τις ελιές από τη σαλτσούλα του.