Αρνί πρασοσελινάτο γάστρας
2013-06-10- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
- Έτοιμο σε: 1:45 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1 ½ κιλό αρνίσιο μπούτι
Λάδι
2πράσα κομμένα σε ροδέλες
1/2φλ.λευκό κρασί
Χυμός 2 λεμονιών
Αλατοπίπερο
1/2ματσάκι σέλινο ψιλ/νο
1/2ματσάκι μαϊντανός ψιλ/νος
2καρότα κομμένα σε ροδέλες
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1κ.γλ.μπαχάρι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το αρνί στη γάστρα και από πάνω διασκορίζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε λίγο νερό και σκεπάζουμε με το καπάκι. Ψήνουμε στο φούρνο στους 220C για 1 ½ ώρα περίπου. Αν θέλουμε μπορούμε προς το τέλος να ανοίξουμε το καπάκι για να πάρει πιο ροδοκόκκινο χρώμα και να κάνει τραγανή κρούστα. Το σερβίρουμε ζεστό με φρέσκιες τηγανητές πατάτες.