Αρωματικές μπακαλιαροκροκέτες
2013-07-25- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 10λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
Ουρά από ξαλμυρισμένο παστό μπακαλιάρο , περίπου 300γρ.
1 ½ φλ.αλέυρι
1 & ? φλ.νερό
1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
1/3κ.γλ.αλάτι
1ματσάκι μαϊντανός
3σκελ.σκόρδο
1μικρό κρεμμύδι
Μια πρέζα μπούκοβο
1πιπεριά Φλωρίνης από βάζο
1κ.σ.κάππαρη
1κ.σ.φρέσκια ρίγανη
Πιπέρι
1/4φλ.λάδι
Λάδι για το τηγάνισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε μπόλικο νερό να βράσει και ρίχνουμε μέσα τη ουρά του μπακαλιάρου να βράσει για 15 λεπτά. Την βγάζουμε και αφού κρυώσει καθαρίζουμε το ψαχνό πολύ καλά. Το ρίχνουμε σε ένα μπολ και το κρατάμε στην άκρη. Χτυπάμε στο Multi πολύ καλά τον μαϊντανό, το λάδι, αλατοπίπερο, τη ρίγανη, το κρεμμύδι, την πιπεριά, την κάππαρη και το σκόρδο. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το νερό να γίνουν χυλός και ρίχνουμε μέσα το ψάρι και το μείγμα που ετοιμάσαμε στο multi. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και με ένα κουτάλι ρίχνουμε μικρές ποσότητες του μείγματος σε καυτό λάδι. Τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές και κατεβάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε αμέσως.