Αρωματικό σπανακόρυζο με ελιές
2013-08-04- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1/2κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
Λάδι
Αλατοπίπερο
10 ελιές Καλάμών χωρίς κουκούτσι
2πράσα κομμένα σε ροδέλες
3κ.σ.άνιθος ψιλ/νος
4φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
1ντομάτα ψιλ/νη
1/2φλ.λευκό κρασί
300ml ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
80γρ.ρύζι Jasmin
Χυμός λεμόνι για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια ,το ρύζι και τα πράσα. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ ρίχνουμε το ζωμό και τις ελιές και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά, περίπου 20 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τον άνιθο και μπόλικο χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.