Loader

Αυγά γεμιστά με τόνο

2015-04-19
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

24/4/15

Αυγά γεμιστά με τόνο, γνωστά και ως deviled eggs. Πρόκειται για καλοβρασμένα αυγά που τα κόβουμε στη μέση και ετοιμάζουμε μια γέμιση με τον κρόκο. Συνήθως στα υλικά συμπεριλαμβάνεται μαγιονέζα και μουστάρδα αλλά όπως πάντα οι παραλλαγές δεν λείπουν. Είναι ένα νόστιμο, κρύο πιάτο που μπορούμε να σερβίρουμε σαν ορεκτικό, σνακ για πάρτη ή όπως μας αρέσει.

deveggs (3) deveggs (5)

Συστατικά

  • 1 μικρή κονσέρβα τόνος, στραγγισμένος
  • 2-3 βραστά αυγά
  • ½ κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
  • Αλατοπίπερο
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
  • ½ κουταλιά του γλυκού ξερό μυρωδικό ή μείγμα μπαχαρικών της αρεσκείας μας
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Κόβουμε τα αυγά προσεχτικά στη μέση και ξεχωρίζουμε τον κρόκο από το ασπράδι. Δημιουργείται έτσι μια λακκούβα στο κέντρο κάθε μισού ασπραδιού τα οποία ακουμπάμε σε πιατέλα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ λιώνουμε σε μπολ τους κρόκους με τη βοήθεια ενός πιρουνιού και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε πολύ καλά και γεμίζουμε με αυτό το μείγμα το κέντρο κάθε μισού αυγού.

Βήμα 3

Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και αν θέλουμε επιπλέον φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *