Αφράτα τυρομπαστουνάκια
2015-07-27- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 16-18 τεμάχια
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
27/7/15
Αφράτα τυρομπαστουνάκια για μικρούς και μεγάλους με τη ζύμη πίτσας που μας έμεινε.
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές του γλυκού baking powder
- Λίγο αλατοπίπερο
- ½ κουταλιά του γλυκού πάπρικα
- 2 κουταλιές της σούπας θυμάρι
- 1/3 του φλιτζανιού γραβιέρα τριμμένη ή ότι σκληρό τυρί έχουμε
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι νερό ή όσο χρειαστεί
- 1 φλιτζάνι τηγανητά κρεμμύδια (fried onions, συσκευασμένα) ή πατατάκια θρυμματισμένα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ με το ειδικό εργαλείο για ζύμες, αφήνοντας το νερό για το τέλος.
Βήμα 2
Χτυπάμε και συμπληρώνουμε το νερό που αναγράφεται στα συστατικά ή όσο χρειαστεί μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη ελαστική, μαλακή , που κολλάει ελαφρά στα χέρια.
Βήμα 3
Πλάθουμε μακρόστενα κομμάτια της ζύμης όπως τα κριτσίνια και τα περνάμε από τα κρεμμύδια ή τα πατατάκια που τα έχουμε βάλει σε μακρόστενη πιατέλα.
Βήμα 4
Τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν ελαφρά και να ροδίσει η ζύμη. Σερβίρουμε αμέσως ή τα αφήνουμε να κρυώσουν για να τα βάλουμε σε μπολ με καπάκι ή αεροστεγή συσκευασία που θα τα διατηρήσει επιπλέον μέρες φρέσκα