Αχλάδια σε ζυμη
2013-08-28- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
4αχλάδια
1 φύλλο σφολιάτας
Σπόρια από 4κομμάτια κάρδαμο κοπανισμένο
2κ.σ.μαύρη ζάχαρη
8δαμάσκηνα ξερά ψιλ/να
λίγο γάλα
ζάχαρη ψιλή για το πασπάλισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε μπωλ τη μαύρη ζάχαρη, τα δαμάσκηνα και τα σπόρια του κάρδαμου. Με το ειδικό εργαλείο που εχουμε για να αφαιρούμε την ψίχα από τα κολοκυθάκια καθαρίζουμε τα αχλαδια από τα κουκούτσια και τα γεμίζουμε με το μείγμα δαμάσκηνου που ετοιμάσαμε. Κόβουμε τη σφολιάτα σε 4 κομμάτια. Σε κάθε κομμάτι κλείνουμε μέσα από ένα αχλάδι και το πιέζουμε να πάρει το σχήμα του φρούτου μας. Ανακατεύουμε το γάλα με τη ζάχαρη και αλείφουμε με αυτό γύρω γύρω τα αχλάδια που ετοιμάσαμε. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει η ζύμη.