Βίδες ογκρατέν με γιαούρτι
2013-08-07- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
300γρ.βίδες
200γρ.γιαούρτι
Λάδι
Αλατοπίπερο
120γρ.ζαμπόν ψιλ/νο
1κ.γλ.θυμάρι
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1αυγό
βούτυρο
1/2φλ.γάλα
120γρ.παρμεζάνα τριμμένη
120γρ.γκούντα τριμμένη
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τις βίδες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις βουτυρώνουμε και τις ανακατεύουμε με το ζαμπόν και το γκούντα. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γιαούρτι,το αυγό, το θυμάρι,το σκόρδο, το γάλα., την πρμεζάνα και το αλατοπίπερο. Λαδώνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια. Απλώνουμε το μείγμα γιαουρτιού από πάνω ομοιόμορφα κι ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 40 λεπτά ή μέχρι να κάνει ροδοκόκκινη κρούστα το γιαούρτι.