Loader

Βελουτέ αρακά με ginger και κρέμα γάλακτος

2013-07-18
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

 

Συστατικά  

 

2φλ.αρακάς

1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

Αλατοπίπερο

1λίτρο ζωμός λαχανικών

1κ.γλ.καστανή ζάχαρη

1κ.σ.βούτυρο

1κ.σ.ginger σκόνη

1μιεγάλη πατάτα κομμένη σε κύβους

1κ.γλ.μπούκοβο

1ποτήρι κρέμα γάλακτος

1κ.σ.χυμός λεμονιού

Οδηγίες

Βήμα 1

Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με το βούτυρο που έχει λιώσει το κρεμμύδι και ρίχνουμε τον αρακά και την πατάτα. Προσθέτουμε τον αρακά, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το ginger, το μπούκοβο και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσουν 20 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Τα πολτοποιούμε στο multi και τα μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα μαζί με το χυμό λεμονιού και την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *