Βλίτα μαγειρευτά με μανιτάρια
2013-07-15- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κιλό βλίτα βρασμένα
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.σ.μουστάρδα
1φλ.μανιτάρια φέτες
3κρεμμύδια φρέσκα το λευκό και το πράσινο ψιλ/νο
2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
1κ.σ.δενδρολίβανο
Χυμό 1 λεμονιού
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα χόρτα ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πιούν τα υγρά τους, ρίχνουμε τα μανιτάρια και αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με το δενδρολίβανο και ρίχνουμε τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοψηθούν και να μείνουν με το λαδάκι τους, περίπου 20 λεπτά.