Γίγαντες με λουκάνικο της μαμάς μου
2013-07-10- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
- Ωρα μαγειρέματος: 55λ
Μέση βαθμολογία:
(1.5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
400γρ.φασόλια γίγαντες μουλιασμένοι αποβραδίς
Λάδι
Αλατοπίπερο
1λουκάνικο χωρίς το περίβλημα
2πράσα κομμένα σε ροδέλες
5-6 κλωνάρια σέλινο ψιλ/νο
1κρεμμύδι τριμμένο
2-3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 ½ φλ.ντοματάκια κονσέρβα
250γρ.σπανάκι χοντροκομμένο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε 30- 35 λεπτά τα φασόλια με μπόλικο νερό. Σε ένα τηγάνι με λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα πράσα και το σέλινο. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε 1 φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσουν 15 λεπτάκια και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μεταφέρουμε τους γίγαντες στραγγισμένους σε ένα ταψί και απλώνουμε πάνω τους τη σαλτσούλα που ετοιμάσαμε και το σπανάκι. Τα ραντίζουμε με λίγο λαδάκι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 40 λεπτά περίπου. Βάζουμε στο multi το ψωμί και το λουκάνικο και τα πολτοποιούμε όλα μαζί. Σε αντικολλητκό τηγάνι βάζουμε λίγο λαδάκι και ροδίζουμε το μείγμα λουκάνικου, ανακατεύοντας για 4-5 λεπτά. Το απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στα υπόλοιπα υλικά στο ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 15 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια