Γίγαντες με πέστο μαϊντανού ρίγανης
2013-07-28- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2φλ.γίγαντες μουλιασμένα αποβραδίς
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κρεμμύδι τριμμένο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1κ.γλ.ρίγανη
1φλ.χυμό ντομάτας
1φλ.φέτα θρυμματισμένη (προαιρετικά)
1 1/2κουπά νερό στο οποίο θα βράσουν τα όσπρια
2φλ.κρουτόν έτοιμα ή σπιτικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΤΟ
1ματσάκι μαϊντανός
2σκελ.σκόρδο
1/4φλ.λάδι
Αλατοπίπερο
2κ.σ.ρίγανη
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα όσπρια 30 λεπτά και κρατάμε 1 ½ φλ.από το ζωμό που έβρασαν. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Συμπληρώνουμε το νερό που κρατήσαμε και σιγοβράζουμε 30 λεπτά. Μεταφέρουμε τα φασόλια σε γάστρα και από πάνω περιχύνουμε τη σάλτσα. Ψήνουμε στους 200C για 40 λεπτά. Βγάζουμε το καπάκι και διασκορπίζουμε τη φέτα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 10-15 λεπτά. Πολτοποιούμε όλα τα υλικά για το πέστο. Για το σερβίρισμα βάζουμε 1-2 κουταλιές από τα όσπρια με τη σάλτσα και τη φέτα. Διασκορπίζουμε μερικά κρουτόν και ρίχνουμε μια κουταλίτσα από το πέστο.