Γαλοπούλα γιουβέτσι με δενδρολίβανο
2013-06-10- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2Μπούτια γαλοπούλας
Λάδι
Αλατοπίπερο
2φύλλα δάφνης
1 ½ φλ.χυμός ντομάτας
1μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1κ.γλ.μπαχάρι
1/2φλ.ούζο
250γρ.κριθαράκι μέτριο
1κ.σ.δενδρολίβανο
600ml ζωμός κοτόπουλου
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα μπούτια και από τις 2 πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τα φύλλα δάφνης, το δενδρολίβανο, αλατοπίπερο και το μπαχάρι. Βάζουμε όλο το ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 30 λεπτά. Ρίχνουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 15 λεπτά. Το σερβίρουμε ζεστό.