Γαλοπούλα κατσαρόλας με λαχανικά
2015-10-11- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
- Έτοιμο σε: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
11/10/15
Γαλοπούλα κατσαρόλας με λαχανικά για ένα Κυριακάτικο γεύμα που θα ευφράνει τις καρδιές μας, μαζί με λίγο κρασάκι.
Συστατικά
- 2-3 φρέσκα κρεμμύδια, πολύ ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο , λιωμένες
- ½ λίτρο νερό ή ζωμός
- 1 φλιτζάνι ντοματίνια
- 1 ½ κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
- 1 μικρή κολοκύθα, κομμένη σε κυβάκια
- 2 μέτριες πατάτες,κομμένες σε κυβάκια
- 2 μέτρια καρότα, κομμένα σε κυβάκια
- ½ πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κυβάκια
- 500gr. Φιλέτο γαλοπούλας, κομμένο στα 4
- ¼ της κουταλιάς του γλυκού τσίλι σκόνη
- 1 κουταλιά του γλυκού ginger τριμμένο
- ½ κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
- Αλατοπίπερο
- 2 ½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
- Βασιλικός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το ½ λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια της γαλοπούλας, να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Τα αφαιρούμε και τα κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τον πελτέ, διαλυμένο στο ζωμό ή το νερό και τα ντοματίνια. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και ρίχνουμε τα λαχανικά.
Βήμα 3
Μετά από λίγο, ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε και ακουμπάμε από πάνω τα κομμάτια της γαλοπούλας. Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 40-45 λεπτά, ανακατεύοντας ελαφρά κατά διαστήματα.
Βήμα 4
Μοιράζουμε σε πιάτα, διασκορπίζουμε το βασιλικό και αν θέλουμε λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.