Γαλοπούλα με κριθαράκι ολικής και σάλτσα ντομάτας
2013-07-20- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2μπούτια γαλοπούλας χωρίς κόκκαλο
1κ.γλ.κύμινο
Αλατοπίπερο
1ντομάτα τριμμένη
1φλ.χυμός ντομάτας
1/4φλ.λάδι
1 ½ φλ.κριθαράκι ολικής άλεσης
1μέτριο κρεμμύδι ψιλ/νο
4φλ.ζωμός κοτόπουλου
4σκελ.σκόρδο ολόκληρες
1/2κ.γλ.κουρκουμάς
1/4κ.γλ.μπούκοβο
1πρέζα ζάχαρη
1/3κ.γλ.κόλιαντρος σκόνη
Μαϊντανός ψιλ/νος για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με ελάχιστο νερό σε ένα καταρολάκι να αχνιστούν. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και συνεχίζουμε το άχνισμα άλλα 5 λεπτά. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και το χυμό. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το κύμινο, τον κόλιαντρο, τη ζάχαρη , το μπούκοβο και τον κουρκουμά. Προσθέτουμε τα 3 φλιτζάνια ζωμού και σιγοβράζουμε 40 λεπτά. Ρίχνουμε τον υπόλοιπο ζωμό και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας σε τακτικά διαστήματα για 10-12 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι, ραντίζουμε με το λάδι και αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά πριν σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με μπόλικο μαϊντανό.