Γαλοπούλα με λαχανικά σε κινέζικο στυλ
2014-03-13- Κουζίνα: Ελληνική, Κινέζικη
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
13/3/14
Εδώ υγεία και νοστιμιά πάνε πακέτο… με πολύ μεγάλη επιτυχία και οι πιστοί της σελίδας το έχετε ήδη διαπιστώσει πολλές φορές. Γαλοπούλα με λαχανικά σε κινέζικο στυλ , ελλείψει ασιατικών noodles . Η επιλογή δική σας!
Συστατικά
- 320gr. Φιλέτο γαλοπούλας κομμένο σε λωρίδες
- 1 φλιτζάνι μαύρο μπρόκολο ή ότι έχουμε, κομμένο σε τουφάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ginger τριμμένο
- Αλατοπίπερο
- 1 ½ κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
- ½ φλιτζάνι φύτρες φασολιών φρέσκες ή από βάζο
- Χυμός 1 Lime
- 1 κουταλιά της σούπας fish sauce
- 1 κουταλιά της σούπας oyster sauce
- Σουσάμι για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε μπόλικο νερό που βράζει ρίχνουμε τα τουφάκια από τα δυο ειδών μπρόκολα και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το μισό σησαμέλαιο σε wok ή αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τις λωρίδες γαλοπούλας. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 4-5 λεπτά, ανάλογα πόσο καλοψημμένη την θέλουμε.
Βήμα 3
Προσθέτουμε το σκόρδο και το ginger. Ρίχνουμε την fish sauce και το χυμό Lime και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά.
Βήμα 4
Τέλος προσθέτουμε τα λαχανικά, τις φύτρες, την oyster sauce και λίγο αλατοπίπερο. Μαγειρεύουμε άλλα 10 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως με ρύζι, ζυμαρικά ή σκέτο και μπόλικο σουσάμι.