Γαλοπούλα φούρνου με ρύζι και χόρτα
2013-06-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:20 ω
- Έτοιμο σε: 1:50 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1/2γαλοπούλα κομμένη σε μερίδες
Λάδι
Αλατοπίπερο
3κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να
1φλ.μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2κ.σ.κουκουνάρι
2κ.σ.σταφίδες ξανθές (ή ότι έχετε)
1/2ματσάκι άνιθος ψιλ/νος
2φλ.ρύζι γλασέ
1κιλό ήμερα χόντρα χοντροκομμένα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνιθο και τα χόρτα. Προσθέτουμε τα κομμάτια της γαλοπούλας και ανακατεύουμε. Τα σοτάρουμε όλα μαζί άλλα 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και λίγο νεράκι και τα αφήνουμε 5-10 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε ταψί και συμπληρώνουμε 1 1/2φλ.χλιαρό νερό ή ζωμό. Τα αφήνουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα και 20 λεπτά. Αν χρειαστεί συμπληρώνετε λίγο ακόμα νερό. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.