Loader

Γαρίδες με τραχανά και δενδρολίβανο

2014-04-09
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 10λ
  • Έτοιμο σε: 25λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

9/4/14

Γαρίδες με τραχανά και δενδρολίβανο και όσο κι αν σας φαίνεται περίεργος συνδυασμός, η συγκεκριμένη συνταγή είναι ένας άψογος συνδυασμός της παράδοσης με τη μοντέρνα μαγειρική αλλά και ένα πιάτο ιδανικό για ουζάκι ή κρύο κρασάκι. Επιπλέον είναι άκρως γευστικό και θρεπτικό που θα το βάλετε  σίγουρα πολλές φορές στο τραπέζι σας.

traxanasgarides (3)

Συστατικά

  • 15 γαρίδες καθαρισμένες
  • 2/3 του φλιτζανιού τραχανάς ξινός
  • 10-12 ντοματίνια ελαφρά χαραγμένα
  • Αλατοπίπερο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο
  • Μια πρέζα μπούκοβο ή τσίλι ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/3 του φλιτζανιού ούζο
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε μια κουταλιά λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τις γαρίδες. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 3 λεπτά. Ρίχνουμε το σκόρδο, το μπούκοβο, το δενδρολίβανο και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και ρίχνουμε τον τραχανά.

Βήμα 2

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και εναλλάξ ρίχνουμε το ούζο και το νερό μέχρι να τελειώσουν, ανακατεύοντας διαρκώς για 5-6 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά αλλά να μην στεγνώσει. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε εξτρά νεράκι.

Βήμα 3

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως, ραντίζοντας με το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίζοντας με λίγο ακόμα φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *