Γαρίδες με τραχανά και δενδρολίβανο
2014-04-09- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 10λ
- Έτοιμο σε: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
9/4/14
Γαρίδες με τραχανά και δενδρολίβανο και όσο κι αν σας φαίνεται περίεργος συνδυασμός, η συγκεκριμένη συνταγή είναι ένας άψογος συνδυασμός της παράδοσης με τη μοντέρνα μαγειρική αλλά και ένα πιάτο ιδανικό για ουζάκι ή κρύο κρασάκι. Επιπλέον είναι άκρως γευστικό και θρεπτικό που θα το βάλετε σίγουρα πολλές φορές στο τραπέζι σας.
Συστατικά
- 15 γαρίδες καθαρισμένες
- 2/3 του φλιτζανιού τραχανάς ξινός
- 10-12 ντοματίνια ελαφρά χαραγμένα
- Αλατοπίπερο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο
- Μια πρέζα μπούκοβο ή τσίλι ψιλοκομμένο
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1/3 του φλιτζανιού ούζο
- 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε μια κουταλιά λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τις γαρίδες. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 3 λεπτά. Ρίχνουμε το σκόρδο, το μπούκοβο, το δενδρολίβανο και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και ρίχνουμε τον τραχανά.
Βήμα 2
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και εναλλάξ ρίχνουμε το ούζο και το νερό μέχρι να τελειώσουν, ανακατεύοντας διαρκώς για 5-6 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά αλλά να μην στεγνώσει. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε εξτρά νεράκι.
Βήμα 3
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως, ραντίζοντας με το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίζοντας με λίγο ακόμα φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο.