Γαριδομακαρονάδα με βότκα και σάλτσα κόκκινης πιπεριάς
2014-10-18- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
18/10/14
Γαριδομακαρονάδα με βότκα και σάλτσα κόκκινης πιπεριάς. Μια αλκοολική πιπεράτη μακαρονάδα για πικάντικα γούστα.
Συστατικά
- 130gr. Ζυμαρικά Νο 6 ή ότι προτιμάμε
- 250gr. Γαρίδες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- Μια πρέζα ζάχαρη
- Τσίλι σκόνη ή αποξηραμένο τσίλι, ψιλοκομμένο (κατά βούληση)
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1/2 κόκκινη πιπεριά
- ¼ του φλιτζανιού βότκα
- ¼ του φλιτζανιού μαϊντανός, πολύ ψιλοκομμένος
- 1 φλιτζάνι χυμός ντομάτας
- 1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τις γαρίδες και τις σουρώνουμε, κρατώντας το σουρωμένο νερό στην άκρη, για τη σάλτσα. Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις φυλάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε 1 ½ κουταλιά από το λάδι και σοτάρουμε για ½ δευτερόλεπτο το σκόρδο. Σβήνουμε με τη βότκα και μόλις αρχίσει να απορροφάται ρίχνουμε το χυμό ντομάτας.
Βήμα 3
Πολτοποιούμε την πιπεριά στο multi και την μεταφέρουμε στο σκεύος της σάλτσας μαζί με τον πελτέ, διαλυμένο σε λίγο από το νερό που φυλάξαμε. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το τσίλι και τη ζάχαρη.
Βήμα 4
Συμπληρώνουμε λίγο από το νερό που έβρασαν οι γαρίδες και σιγομαγειρεύουμε για 15-17 λεπτά, με μισόκλειστο καπάκι.
Βήμα 5
Εντωμεταξύ ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει και τα αφήνουμε για 8 λεπτά. Με μια διπλή πιρούνα μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο σκεύος της σάλτσας, όσο εκείνη μαγειρεύεται.
Βήμα 6
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον μαϊντανό και τις γαρίδες. Αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί, για άλλα 3-4 λεπτά και σβήνουμε το μάτι.
Βήμα 7
Σερβίρουμε αμέσως, ραντίζοντας με το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο.