Γαριδομακαρονάδα σε σάλτσα κόκκινου κρασιού
2014-05-30- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
14/6/14
Γαριδομακαρονάδα σε σάλτσα κόκκινου κρασιού για σήμερα Σάββατο, σερβίρει το ZannetCooks. Όχι μια ακόμη γαριδομακαρονάδα, αλλά το απόλυτο πιάτο του φετινού καλοκαιριού. Άλλωστε θαλασσινά και καλοκαίρι πάνε πακέτο κι αν θέλετε να την απολαύσετε δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία στα διάφορα ψαρομάγαζα της παραλίας αλλά ούτε και τον πολύτιμο χρόνο σας. Απλά να ακολουθήσετε τις οδηγίες που ακολουθούν. Καλή όρεξη και καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!
Συστατικά
- 200gr. Ζυμαρικά Νο 6 ή λιγκουίνι
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή λιωμένη
- Αλατοπίπερο
- Μια πρέζα ζάχαρη
- 8 πράσινες ελιές
- 12-16 γαρίδες, ανάλογα το μέγεθος
- 1 κουταλιά του γλυκού δενδρολίβανο, πολύ ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας βασιλικός, πολύ ψιλοκομμένος
- 1/3 του φλιτζανιού κόκκινο κρασί
- 1 ½ κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε σε μπόλικο νερό τις γαρίδες για 10-12 λεπτά και τις καθαρίζουμε, σουρώνοντας το ζωμό για να βράσουμε τα μακαρόνια.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι και μετά από 1 λεπτό τα μυρωδικά και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο από το ζωμό και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά ο πελτές και ρίχνουμε ένα φλιτζάνι από το ζωμό. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
Βήμα 3
Εντωμεταξύ στον υπόλοιπο ζωμό βράζουμε για 10 λεπτά τα μακαρόνια και με μια πιρούνα τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα που βράζει, μαζί με τις καθαρισμένες γαρίδες, για άλλα 3-4 λεπτά.
Βήμα 4
Ανακατεύουμε, κλείνουμε το μάτι και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, ραντίζοντας με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.