Γεμιστά λαχανικά με πλιγούρι σε στρώσεις
2013-07-14- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:40 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
3μεγάλα κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
3ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
2μεγάλες πατάτες κομμένες σε ροδέλες
2κρεμμύδια κομμένα σε φετάκια
2σκελ.σκόρδο ψιλ/νο
Αλατοπίπερο
Λάδι
1/2από το ματσάκι μαϊντανός ψιλ/νος
2κ.σ.βασιλικός ψιλ/νος
1 ½ φλ.πλιγούρι
4κ.σ.σταφίδες
Φρυγανιά τρίμμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το πλιγούρι και ελάχιστο νεράκι κι ανακατεύουμε για 3 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον μαϊντανό , τον βασιλικό και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε και το κρατάμε στην άκρη. Λαδώνουμε ένα ταψί και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά. Απλώνουμε με τη σειρά μια στρώση πατάτες, μελιτζάνες, ντομάτες και κολοκυθάκια. Αλατοπιπερώνουμε και στρώνουμε το μείγμα με το πλιγούρι. Από πάνω βάζουμε πάλι σε στρώσεις τα λαχανικά μας με την αντίθετη σειρά. Ραντίζουμε με λάδι και προσθέτουμε λίγο νεράκι. Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και αλατοπιπερώνουμε αν θέλουμε. Το καλύπτουμε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 1 ώρα. Κατόπιν βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 30 λεπτά. Το αφήνουμε να κάτσει λίγο και το κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.