Γερμανική πατατοσαλάτα με μέλι και μουστάρδα
2014-10-19- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 1
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
20/10/14
Γερμανική πατατοσαλάτα με μέλι και μουστάρδα. Ιδανική για ψητά ή βραστά κρέατα και για τις θερμοκρασίες του φετινού χειμώνα, που όπως ακούγεται θα είναι βαρύς.
Συστατικά
- 1 μεγάλη πατάτα
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας λευκό balsamico ή μηλόξιδο
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα με σιναπόσπορο
- 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
- 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε την πατάτα μέχρι να μαλακώσει, την αφήνουμε να κρυώσει και την ξεφλουδίζουμε.Την βάζουμε σε ένα μπολ και την πιέζουμε ελαφρά με το πιρούνι να σπάσει.
Βήμα 2
Διασκορπίζουμε από πάνω το φρέσκο κρεμμύδι και τα αγγουράκια. Εντωμεταξύ ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως, ζεστή ή κρύα, αφού την αφήσουμε τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.