Loader

Γιαουρτογλυκό με βανίλιες και μαρμελάδα

2014-07-19
  • Μερίδες: 8-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

19/7/14

Γιαουρτογλυκό με βανίλιες και μαρμελάδα. Φανταστικό, ελαφρύ και δροσερό σαν την ξαφνική καταιγίδα που ξέσπασε σήμερα. Συγκεκριμένα μόλις 5 λεπτά, αφού το είχα βάλει στο φούρνο, όπου μαζί με άλλα 5 λεπτά διακοπής ρεύματος, ήταν αρκετά για να με φοβίσουν πως δεν θα μου πετύχει. Ευτυχώς όμως διαψεύστηκα και ιδού το αποτέλεσμα. Πάω να κάνω καφεδάκι να το απολαύσω! Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους και μην σας χαλάει τη διάθεση ο καιρός, μπόρα ήταν και πέρασε.

plumyogurtdesert (2) plumyogurtdesert (4)

Συστατικά

  • 250gr. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κουταλιά του γλυκού baking powder
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 250gr. Γιαούρτι
  • 2 αυγά
  • 160gr. Καστανή ζάχαρη
  • 1 βανιλίνη
  • 80ml αραβοσιτέλαιο και λίγο ακόμα για τη φόρμα
  • 1 κουταλιά του γλυκού κονιάκ
  • 4- 5 βανίλιες κομμένες σε φέτες
  • ¼ του φλιτζανιού μαρμελάδα δαμάσκηνο ή άλλη της επιλογής μας για το άλειμμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking και το αλάτι σε ένα μπολ.

Βήμα 2

Σε ένα δεύτερο πιο μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το γιαούρτι, τη ζάχαρη, τη βανιλίνη, το λάδι και το κονιάκ.

Βήμα 3

Ρίχνουμε στο ρευστό μείγμα, το μείγμα αλευριού και τα ανακατεύουμε να ενωθούν όλα μαζί, πολύ ελαφρά. Τα μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένη φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα και ακουμπάμε προσεχτικά τις φέτες του φρούτου, να καλύψουν την επιφάνεια.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35-40 λεπτά. Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο, το αλείφουμε με τη μαρμελάδα, που έχουμε ανακατέψει ελαφρά, με τη βοήθεια ενός πινέλου. Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *